Zor Çocuk
Moderatör
WordPress En İyi SSS Eklentisi
WordPress En İyi SSS Eklentisi arıyordum. Benim de son zamanlarda fark ettiğim olan SSS bölümü için WordPress’e bir eklenti geliştirilmiş.Bu eklenti sayesinde SSS bölümü oluşturup bunu yazınıza ekleyebiliyorsunuz. Bunun faydası ise SEO’da daha üst sıralara çıkmanız oluyor. Google, artık SSS içeren içerikleri sıralamanın üstüne koyuyor.
WordPress En İyi SSS Eklentisi – Schema FAQ Maker Pro
Yazılım Dükkanı tarafından geliştirilen eklenti Türkiye pazarında bir ilktir. Sıradan wordpress havuzundaki SSS eklentileri gibi olmayan ek özellikleri daha çok olan eklenti Google ile tam uyumlu olarak çalışıyor.Okuyucular bazı konularda size soru sorma gereksinimi olabilir. Siz de bu soruları tek tek cevaplamak yerine önceden tahmin ederek bazı soruları bu eklenti ile sorabilirsiniz.
Eğer doğru bir şekilde yapılandırma yaptıysanız Google arama sonuçlarında eklediğiniz SSS’leri ekler. Bunun sonucunda sizin alanınız da geniş olacak. Ve tıklama oranınız artacaktır.
Eklenti çok büyük bir yer kaplamıyor. Arşivlemeden klasör boyutu 240 kb. Zip’li 80 kb. civarı oluyor. Yani sitenizi yormaz. Eklenti diğer eklentilere göre manuel bir yapay zekaya sahip. İsterseniz panelden hazırladığınız kalıplar ile isterseniz manuel olarak yapabilirsiniz.
Ben manuel olarak yapmayı seçiyorum.
Schema FAQ Maker Pro Nasıl Kullanılır?
Eklentiyi size verilen lisans kodunu licence.php dosyasına gerekli yere yapıştırıyorsunuz.
WordPress En İyi SSS Eklentisi – Lisans Ekleme
Daha sonra zip‘leyip eklentiyi yüklüyoruz ve aktifleştiriyoruz. Daha sonra yazıya girerek manuel olarak ekleme yapabiliriz. En alt kısma soru ve cevap yerleri otomatik olarak geliyor.

WordPress En İyi SSS Eklentisi – Kullanım
10 adet soru ekleme limiti var. Ki zaten Google’da daha fazlasını eklemez.
Soruları ekledikten sonra nerede görünmesini istiyorsanız oraya;
[single_loop]
Kodunu eklemeniz yeterli olacaktır.
Moderatör tarafında düzenlendi: