Kurallar Linux Bölüm Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Simbanix

super mod
Puan 3
Çözümler 0
Web sitesi
www.entegrex.com
Simbanix
Değerlendirme - 0%
0   0   0

🐧 Linux Bölüm Kuralları​

Merhaba Linux tutkunları!
Özgür yazılım ruhuyla dolu bu alanda hepimizin daha verimli ve saygılı bir ortamda iletişim kurabilmesi için bazı temel kurallar belirledik. Lütfen aşağıdaki kurallara uyarak bu topluluğun parçası olun:

📌 Temel Kurallar​

1. Saygı ve Hoşgörü:

• Farklı dağıtım tercihleri, sistem yapılandırmaları veya yöntemler konusunda herkesin görüşüne saygı gösterin.
  • Yeni başlayanlara karşı sabırlı ve destekleyici olun.

2. Konu Açarken:

• Başlıklar açıklayıcı ve anlaşılır olmalı. ("Yardım edin!" yerine "Ubuntu 22.04'te Wi-Fi Bağlantı Sorunu" gibi.)
  • Soru veya paylaşımınızda, kullanılan dağıtım ve sürümü mutlaka belirtin.

3. Yanıt Verirken:

• Kullanıcıyı küçük düşüren, alaycı veya yıkıcı mesajlardan kaçının.
  • Sorulan soruya uygun, doğru ve açıklayıcı cevaplar vermeye özen gösterin.

🛠 Teknik Kurallar​

4. Kaynak Belirtin:

• Alıntı yaptığınız komut, çözüm veya döküman varsa mutlaka kaynağını paylaşın.

5. Doğru Kod Paylaşımı:

• Komutlar, kodlar ve çıktıların forumun kod bloğu formatında paylaşılması zorunludur. (Görsellik değil, okunabilirlik önemli!)

6. Legal Çerçeve:

• Lisans ihlali oluşturan içerikler, warez yazılımlar veya yasa dışı dosya paylaşımları kesinlikle yasaktır.

🎯 Odak ve Kalite Kuralları​

7. Linux Dışına Çıkmayalım:

• Bu kategoride Linux ve özgür yazılım dünyası ile ilgili konular açılabilir. Farklı konular için ilgili kategorilere yönelin.

8. Arama Yapmadan Sormayın:

• Soru sormadan önce forumda veya internet üzerinde hızlı bir arama yaparak benzer sorunların çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

9. Konu Çözülünce:

• Eğer sorununuz çözüldüyse, başlığınızı “[ÇÖZÜLDÜ]” şeklinde güncelleyin veya moderatörlerden güncelleme isteyin.

🧠 Etik ve Ruh​

10. Öğrenmeyi Teşvik Edelim:

• Herkesin seviyesi farklıdır; bir kişiyi sadece cevaba ulaştırmak değil, aynı zamanda öğrenmesini sağlamak hedefimizdir.

11. Yardım İsteyene Değer Verelim:

• Basit gibi görünen sorular dahi, o kişinin öğrenme yolculuğunda bir adımdır.

12. Linux’un Felsefesini Yaşatalım:

• Açıklık, paylaşımcılık ve gelişim bu topluluğun kalbidir. Katkıda bulunun, bilgi paylaşın, deneyimlerinizi aktarın!

🌟 Unutma:​

Burada herkes bir zamanlar "başlangıç seviyesindeydi".
Birlikte öğreniyor, birlikte büyüyoruz.
Keyifli paylaşımlar! 🐧

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri